KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pszczółki

Drodzy Rodzice! Przypominamy, że w dniu 17.02.2020 r. tj. najbliższy poniedziałek PSZCZÓŁKI wraz z ŻABKAMI wyjeżdżają na wycieczkę do Centrum Edukacji Przyrodniczo -Leśnej w Powsinie. Wyjeżdżamy w godz. 8.00 -12.00, dlatego prosimy o przyprowadzenie dzieci najpóźniej o godz. 7.15 (prosimy o punktualność) ....

Gotujemy kopytka

W dniu dzisiejszym ponownie gotowaliśmy podczas 'Warsztatów kulinarnych - mistrzowie gotowania" z fundacją Dietanova. Tym razem naszym bohaterem była dynia. Samodzielnie wykonaliśmy kopytka dyniowo - ziemniaczane.

Warsztaty w Łazienkach Królewskich

Odwiedziliśmy Łazienki Królewskie w Warszawie. Wzięliśmy tam udział w warsztatach pt. "Królewski zwierzyniec". Spacerując po tym pięknym parku poznawaliśmy związki frazeologiczne pochodzące od nazw zwierząt i próbowaliśmy wyjaśnić ich znaczenie (np. silny jak wół, odważny jak lew).

Imieniny Marszałka Józefa Piłsudskiego

"Imieniny Piłsudskiego" obchodziliśmy 30 października, uczestnicząc w warsztatach zorganizowanych we współpracy z Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku. Dowiedzieliśmy się wielu ciekawych rzeczy na temat życia Marszałka Józefa Piłsudskiego.

Pieczemy ciasto ze śliwkami

Dzisiaj wspólnie całą grupą piekliśmy ciasto ze śliwkami oraz rogaliki ze śliwkami na "Imieniny Józefa Piłsudskiego".

Wizyta w Muzeum Narodowym

23 października wzięliśmy udział w warsztatach pt.: "Zabawy z barwami" w Muzeum Narodowym. Oglądaliśmy wybrane dzieła sztuki, stworzyliśmy swoją plastelinową paletę barw, dowiedzieliśmy się, które kolory są ciepłe, a które zimne.

Wycieczka do Kampinosu

Wycieczka do lasu umożliwiła nam obserwację przyrody, zabawy na łonie natury. Czas ten wykorzystaliśmy na stworzenie naszych opasek z tego wszystkiego, co ze względu na wielkość udało się nam umieścić na taśmie umieszczonej na naszym nadgarstku, a przyciągnęło naszą uwagę.

Warsztaty kulinarne -warzywne łódki

W dniu dzisiejszym gotowaliśmy wspólnie podczas "Warsztatów kulinarnych - mistrzowie gotowania" wraz z fundacją "Dietanova". Samodzielnie wykonaliśmy łódki z warzyw przy okazji dowiadując się ciekawostek i nowych informacji na ich temat.

Warsztaty teatralne

Dzisiaj odwiedziliśmy "Piwnicę na Wójtowskiej". W tym Staromiejskim Domu Kultury mieliśmy okazję obejrzeć w formie przedstawienia kilka warszawskich legend. Następnie wzięliśmy udział w warsztatach opowiadających o pracy aktorów.

"Tup, tup, tup po Warszawie"

Dzisiaj przespacerowaliśmy się po Starym Mieście. Odwiedziliśmy najbardziej charakterystyczne miejsca umieszczone na mapie warszawskiej Starówki. Wysłuchaliśmy "Legendy o Syrence" i innych opowiadanych przez Panią przewodnik ciekawostek związanych z historią Starego Miasta naszej stolicy.

"Poznać, doświadczyć, zrozumieć - jak żyje las."

Dzisiaj wzięliśmy udział w warsztatach w Centrum Edukacji Przyrodniczo - Leśnej w Powsinie. Dowiedzieliśmy się m.in.: skąd się biorą drzewa, kto żyje w lesie, co by się stało z leśnymi zwierzętami gdyby zabrakło drzew...

Dzień Przedszkolaka

"Dzień Przedszkolaka" to zazwyczaj pierwsze w roku szkolnym święto, które obchodzimy z tak dużą radością. 20 września najpierw uczestniczyliśmy w "Spotkaniu z Magikiem" a następnie obchodziliśmy nasze święto bawiąc się w gry i zabawy matematyczne.