KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pszczółki

Zwierzęta -członkowie naszych rodzin

Dzień dobry Przedszkolaki! Czy wszyscy już się obudzili? Na dobry początek dnia zachęcamy Was do gimnastyki przy muzyce...

Zwierzęta też mają mamy

Dzień dobry Przedszkolaki! Jaki dzisiaj mamy dzień tygodnia? Kto wie? - Tak, wtorek. Wczoraj był…? – poniedziałek, a jutro będzie jaki dzień? Czy wiecie też, który dzień miesiąca maja jest dzisiaj? Może kalendarz Wam podpowie?

Słoń nadepnął na ucho...

Hej Przedszkolaku! Czy wiesz, że dzisiaj jest Dzień Afryki? Afryka to jeden z 7 kontynentów. Policz, czy jest ich na pewno 7. Spójrz na ilustrację poniżej. Afryka jest zaznaczona kolorem pomarańczowym. Poszukaj jej...

Nasz różnorodny świat

Drogie Przedszkolaki! Jak podobała Wam się wczorajsza wyprawa w Kosmos? Niesamowita, prawda? Dziś wracamy już na naszą najukochańszą planetę Ziemię. Nie ma drugiej takiej planety, na której mogłoby żyć tak dużo najróżniejszych organizmów. Spróbujecie wymienić wszystkie zwierzęta i rośliny, jakie znacie! ;)

Kosmiczna podróż

Dzień dobry Przedszkolaki! Czy wiecie jaki dzisiaj jest dzień? Tak, dzisiaj jest czwartek. Pokażcie na palcach, który to dzień tygodnia. Świetnie! Dzisiaj jest niezwykły dzień… 21 maja na całym świecie obchodzimy Dzień KOSMOSU.

Pracowity jak pszczółka

Dzień dobry. Kolejny wiosenny dzień przed nami, a na dobry jego początek, mamy dla Was zagadkę. Ułóżcie puzzle i dowiedzcie się o jakim bardzo ważnym dla ludzi i życia naziemni owadzie będziemy dzisiaj rozmawiać

Zabawy w języku angielskim

Witajcie Pszczółki! Hello!!! Niedawno dowiedzieliśmy się jak w języku angielskim możemy określać swoje uczucia. Zapamiętaliście te określenia?

Mieszkańcy łąki

Dzień dobry Przedszkolaki. W tym i przyszłym tygodniu będziemy rozmawiać o roślinach, zwierzętach i naszej planecie...

Dzień Muzeów

18.05.2020
Dzień Muzeów

Dzień Muzeów

18.05.2020

Drogie Dzieci! Czy wiecie, jaki mamy dzisiaj dzień? Tak, zgadza się – jest poniedziałek 18 maja. Dodatkowo dzisiaj mają swoje święto pewne miejsca, a jakie? Dowiecie się, gdy wysłuchacie wiersza...

Czy już wiesz co to znaczy…? ;)

Przedszkolaki! Przez ostatnie dni poznawaliście wiele powiedzeń, przysłów. Mamy nadzieję, że chociaż część z nich udało się Wam zapamiętać. A może niektóre już goszczą w Waszych słowniczkach? :) Sprawdźmy!

Co to znaczy…mieć węża w kieszeni?

Kochane przedszkolaki. Dzisiaj czeka Was spotkanie z wężem. Na początku zapraszamy do wysłuchania kolejnego opowiadania o Bartusiu G. Kasdepke, które pomoże Wam zrozumieć znaczenie dzisiejszego powiedzenia.

Zabawy w języku angielskim

Witajcie Pszczółki! Hello!!! Ostatnio poznaliśmy nazwy niektórych swoich uczuć. Ile z nich udało Wam się zapamiętać?

Co to znaczy… chodzić spać z kurami

Kochane Przedszkolaki! Dziś zastanowimy się wspólnie, co to znaczy „chodzić spać z kurami”? Zanim jednak usłyszycie opowiadanie pana Grzegorza Kasdepke, zapraszamy Was do zabawy z wesołą kurką przy piosence

Co to znaczy… drzeć z kimś koty

Drogie Przedszkolaki, dzisiaj na początek będzie trochę ruchu...

Co to znaczy „złamać słowo”?

Witamy Was. Dzisiaj będziemy łamać słowa? Oby nie! A dlaczego? Na pewno po dzisiejszym spotkaniu sami to zrozumiecie. Posłuchajcie krótkiego opowiadania o „Złamanym słowie”